Recept: Choklad kaka (Švédsko)

9. června 2013 v 16:22 | Danielle |  Autorka
Dneska vám přináším recept na švédský dort, který tak moc milují. Nechala jsem se inspirovat Leničkou. Která ho nedávno dělala a také ukázala na svém blogu. Tímto jí moc děkuju za inspiraci k mamky narozeninám. A teď vám ukážu, jak jsem ho ukuchtila já.


Návod k přípravě:

100 g másla
2 vejce
2dl cukr krystal
1dl hl mouky
3/4 dl kakaa (klasického, ne Granko apod.)
1 lžička vanilkového cukru (dala jsem asi 2)


V hrnci si necháte rozpustit 100g másla (Hery) a necháte vychladnout

V míse rozšleháte cukr krystal a 2 vejce do hladké pěny


Přidáte kakao,mouku a vychlazený tuk a rozšleháte do hladké pěny. Troubu si předehřejete na 175°. A můžete začít péct

nezapomeňte vymazat a vysypat formu (20-22cm)

Přeji vám hodně štěstí při pečení a můžete se taky pochlubit, jak jste to zvládli ;-)
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama